18 Şubat 2010 Perşembe

SPIKE JONZE Biyografisi

En İyi Aktör dalında Academy Award® Ödülü aldığı “Being John Malkovich”, ve üç gözde film yıldızı Nicolas Cage, Meryl Streep ve Chris Cooper’ın filmde sergiledikleri performansları dolayısıyla Academy Award® Ödülü almaya hak kazandığı, bunun yanı sıra Chris Cooper’ın En İyi Yardımcı Aktör Ödülü aldığı uyarlamasının ötesinde, Spike Jonze çok yönlü bir film yapımcısıdır.
2009 yılı son baharında izleyiciyle buluşan “Where the Wild Things Are” ise üçüncü uzun metrajlı film yönetmenliğidir.
Bir yapımcı olarak başarıları arasında Michel Gondry’nin ilk filmi “Human Nature” ile sık sık işbirliği halinde olduğu Charlie Kaufman’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan “Synecdoche, New York” yer alır.
Haber ve kültür web sitesi olan vbs.tv’nin kurucu ortağı ve yaratıcı yönetmeni ve aynı zamanda Girl Skateboards’un ortak yapımcısı ve sahiplerinden biridir.Bunun yanı sıra Jackass tv şovu ve filmlerinin yaratıcısı ve prodüktörlerinden biridir.
Jonze şimdiye dek pek çok müzik videosu, reklam filmi, kısa film ve belgesel çekmiş olup, aynı zamanda başarılı bir fotoğrafçıdır.
Son zamanlarda “Tell Them Anything You Want: A Portrait of Maurice Sendak” ile henüz çekimleri tamamlanmış olan ve bir robotun aşk hikayesini anlatan 30 dakikalık kısa film “I’m Here”ın yönetmenlerinden biridir. “I’m Here” Jonze’nin Sundance Film Festivalinde sahneye koyduğu üçüncü kısa filmdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder