17 Şubat 2010 Çarşamba

ANDREW GARFIELD Biyografisi


ANDREW GARFIELD günümüz sektörünün en saygı duyulan ve aranan aktörlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Yalnızca beş yıllık kısa kariyer hayatında, büyük isimlerle çalışarak baş rolde yer almanın yanı sıra kendisine uluslararası alanda övgü kazandıran BAFTA ödülüne layık görüldü.

Andrew, bu yıl Sundance Film Festivalinde dünya prömiyerini yapan “I’M HERE” isimli filmde, yönetmen Spike Jonze ile çalışmadan önce, 2010 yılının ilerleyen aşamalarında gösterime girmesi beklenen, Mark Romanek’in yönetmenliğini üstlendiği " NEVER LET ME GO" filmi ile Keira Knightley ve Carey Mulligan karşısında erkek başrol oyuncusu olarak karşımıza çıktı ve yönetmenliğini Terry Gilliam’ın üstlendiği "THE IMAGINARIUM OF DR PARNASSUS" filminde Christopher Plummer, Johnny Depp, Colin Farrell, Jude Law ve merhum Heath Ledger karşısında baş rollerden birinde yer aldı.

Yıldızı parlayan bir sonraki projesi hariç, Andrew şu anda, ödüllü yönetmen David Fincher için “THE SOCIAL NETWORK” filmini çekmekte ve Jesse Eisenberg’ın canlandırdığı Mark Zuckerberg karakteri karşısında, Facebook kurucularından Eduardo Saverin rolünde yer almaktadır.

Kayda değer diğer beyaz perde performansları arasında Robert Redford, Tom Cruise ve Meryl Streep ile başrolünü paylaştığı ve yönetmenliğini Robert Redford’un yaptığı “LIONS FOR LAMBS”; Rebecca Hall ve David Morrissey gibi yıldızlar geçidi ile birlikte başrolünü aldığı, Julian Jarrold’ın yönetmenliğini yaptığı Devrim Filmleri “RED RIDING TRILOGY - 1974” ile kendisine 2008 yılında En İyi Aktör dalında BAFTA ödülü kazandıran, yönetmen koltuğunda John Crowley’nin oturduğu “BOY A” filmindeki unutulmaz, eski sabıkalı genç rolündeki filmler sayılabilir.

Andrew'in tiyatro kariyeri, 2006 yılında “BEAUTIFUL THING” (Sound Space/Kit Productions)," THE OVERWHELMING" performanslarıyla başladı ve “BURN”, “CHATROOM AND CITIZENSHIP” (Royal National Theatre) yapımları, Sinema Eleştirmenleri Ödüllerinde Göze Çarpan Yeni Çıkış dalında Milton Shulman Ödülü ile Gelecek Vaat Eden Yeni Çıkış dalında Jack Tinker Ödülünü kazandırdı. Dikkat çeken diğer tiyatro başarıları arasında, 2004 Manchester Akşam Haberleri Ödüllerinde Gelecek Vaat Eden Yeni Çıkış Ödülünü kazandıran "ROMEO AND JULIET" (Manchester Royal Exchange) ile KES (Manchester Royal Exchange) yer alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder