17 Şubat 2010 Çarşamba

SIENNA GUILLORY Biyografisi




Maxim Dergisi tarafından “En Seksi 100 Kadın” arasında gösterilen Sienna Guillory, İngiltere doğumlu bir aktris olarak fiziksel güzelliğin de ötesine geçmektedir. Şu sıralar yönetmenliğini Tony Krantz’ın yaptığı bağımsız bir uzun metrajlı film olan “THE BIG BANG”’de Antonio Banderas ile oynadığı başrol oyunculuğunun çekimleri tamamlanmış durumdadır.

“THE BIG BANG” öncesinde Sienna, Amerikan Vahşi Batısının gaddar kurallarını hiç kimsenin anlamadığı ya da takdir etmediği Kanada’nın munis bir kasabasında rest çekerek hesaplaşma çabaları defalarca sonuçsuz kalmış ve engellenmiş Amerikalı taş kalpli bir silahlı soyguncunun hikayesini anlatan, yönetmenliğini Rhombus Media’nın yaptığı “Gunless”ta baş rol almıştır. “Gunless"ın 2010 yılı Mart ayında vizyona girmesi planlanmaktadır.

Sienna son olarak, yönetmenliğini Peter Berg’in üstlendiği bir Fox bilim kurgu olan “Virtuality”’de yer aldı. Bunun yanı sıra Sienna, Warner Brothers’ın “Inkheart” isimli yapımında Helen Mirren, Brendan Fraser ve Paul Bettany ile birlikte rol aldı.

Sienna 2006 yılında, Fox 2000’in “Eragon” isimli yapımında, Jeremy Irons ve John Malkovich karşısında Prenses Arya’yı canlandırdı. Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson ve Emma Thompson’ın rol aldığı romantik komedi filmi “Love Actually”deki rolü ile tanınan Sienna, aslen Guy Pearce ile birlikte oynadığı 2002 yapımı bir bilim kurgu filmi olan “The Time Machine”’deki rolüyle ilk çıkışını yapmıştır. Bu film hakkında San Francisco Chronicle “Filmin ilk yarım saati ikna edici. Duygusal temelleri, sahnede göründüğü kısacık dakikalar esnasında bu kabiliyetli adam için istisnai şekilde nazik bir eş olabileceği konusunda bizi ikna eden Guillory’un canlılığı ile daha da artıyor.” yorumunu yapmıştır.

Sienna, eleştirmenler ve izleyiciler üzerindeki ilk izlenimini 2003 mini seri dizisi olan "Helen of Troy" ile gerçekleştirmiştir. Daily Variety “Yıldız ışığı yansıtıyor; Kendisinden daha hünerli bir grup erkeğin arasında ilgi odağı olmayı başarıyor… Ufak tefekliği, talipleri karşısında sergilediği tehlikeli cazibesini tamamıyla inandırıcı kılan bir hal alıyor ” yorumunu yapmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder