17 Şubat 2010 Çarşamba

ASKA MATSUMIYA Biyografisi


ASKA MATSUMIYA

Aska klasik piyano eğitimi almış, sakinleştirici derecede hafif ve ince bir sese sahip bir piyanisttir; sınırları aşan varlığı, bir takım seçici projeler dolayısıyla Los Angeles sanat müziği sahnelerinde yaşam bulmaktadır.
Aska, pop müziğin lokomotifi sayılan "Moonrats”'ın başını çekmenin yanı sıra kavramsal bir sanat grubu olan "The Sads"’de söz ve müzik yapmaktadır. "The Sads", canlı sahne kurulumu kapsamında, tüm Avrupa’da, Birleşik Devletlerde, Miami Art Basel’da, Paris’te Palais de Tokyo Müzesinde ve New York’ta The Journal Gallery’de sahne almıştır.
Beck Stark’ın (Lavender Diamond, Decembrists) yanı sıra Aska, ilk albümü (Teenage Teardrops) Ocak ayında piyasaya sürülecek olan 30 kişilik bir kız grubundan oluşan LA Ladies Choir’da beste ve aranjman yapmakta ve sahne almaktadır.
Aska’nın ilk solo kırk beşliği, önümüzdeki günlerde beklenen ve bir Spike Jonze filmi olan “I’m Here”da müzik olarak kullanılmış ve Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs) ve Flea (The Red Hot Chili Peppers) gibi isimlerin işbirliği yaptığı 'There Are Many of Us' (Manimal Records) isimli single çalışmasıyla bu bahar piyasaya sunulacaktır. Bu kırk beşlik Nick Dewitt (Pretty Girl Make Graves), Lucky Dragons, Kitty Jensen, Nathan Thelen (Moonrats) ve Money Mark gibi diğer misafir katılımcılara da yer veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder